Genoomanalyse: Alle Next Generation Sequencing (NGS) apparatuur is onlangs in één gezamelijke ruimte geplaatst (Dutch only)

Afgelopen week is alle Next Generation Sequencing (NGS) apparatuur van het VUMC in één gezamelijke ruimte geplaatst. Het betreft 2 MiSeq sequencers, 2 HiSeq2500 sequencers, een cBot en een cluster computer. Hierdoor wordt de samenwerking tussen de betreffende laboratoria, pathologie en klinische genetica, van zowel de laboratoriumwerkzaamheden als de bioinformatische analyse nog efficiënter benut.

Op deze apparatuur wordt verschillende diagnostiek gedaan, zoals whole exome analyses, niet invasieve prenatale testen (NIPT), borstkanker (BRCA1 en 2), bindweefsel aandoeningen (Marfan, aneurysma en dissecties van de thoracale aorta, osteogenesis imperfecta, Ehlers-Danlos syndroom), en diagnostiek op maat (”targeted” therapie) bij kankerpatiënten met een long of colon tumor.

Verder worden (research) projecten voor zowel afdelingen van het VUMC als daarbuiten gefaciliteerd. Dit gebeurt op verschillende niveaus, zoals door ondersteuning bij het opzetten van projecten, (hulp bij) het opwerken van de samples, het sequencen en de data analyse, afhankelijk van de ervaring en kennis van de klant.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *